teknikjobb.se

Stockholmsregionen är i dagsläget en av Europas snabbast växande regioner. Stockholm Vatten och Avfalls anslutningsenhet svarar bland annat för planering och projektering av va-serviser och vattenmätarplatser i samband med om- eller nybyggnad av fastigheter. I takt med att staden växer ökar också mängden anslutningar och där med kraven på vår enhets leverans. Vi söker därför fler duktiga VA-ingenjörer.

Arbetsuppgifter och utmaningar

Som va-ingenjör hos oss på anslutningsenheten kommer du själv driva eller delta i byggprojekt vid ny- eller ombyggnad av fastigheter. Du svarar för planering och projektering av ny- och ombyggnad av va-serviser samt vattenmätarplatser och installationer. Du ansvarar också för att ta fram underlag för fastställande av brukningsavgifter samt för beräkning av anläggningsavgifter. Du är ingången för VA-anslutning av fastigheter helt enkelt. Du kommer bland annat att jobba med:

  • Planering och projektering av ny- och ombyggnad av va-serviser och vattenmätarplatser i både mindre och större komplexa projekt.
  • Beräkna och sammanställa de uppgifter som utgör underlag för Stockholm Vatten och Avfalls debiteringar avseende anläggningsavgifter och brukningstaxa.
  • Granskning av handlingar och byggritningar.
  • Vara sakkunnig vid frågor av va- och vattenmätarteknisk karaktär.
  • Ge anvisningar och svara på frågor från kunder, konsulter och byggherrar
  • Upprätta skriftliga beställningar.
  • Upprätta remissvar angående servis- och vattenmätar-frågor.
  • Delta på möten av olika karaktär.
  • Säkerställa att Stockholm Vatten och Avfall allmänna bestämmelser följs.
  • Delta aktivt i enhetens/bolagets förbättringsarbete för att utveckla arbetssätt och metoder i en strävan att ständigt förbättra och optimera verksamheten.

Vi är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd. Förutom dessa spännande arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat så erbjuds du även goda anställningsförmåner som gym på området, kompetensutveckling och bra flextidsvillkor.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

Din profil

Du har en relevant högskoleexamen eller kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har också bred yrkeserfarenhet från arbete med vatten- och avloppsledningsnät, samt är van att läsa och tolka ritningsunderlag. Kunskaper i lagen om allmänna vattentjänster är meriterande. Eftersom arbetet är rörligt krävs körkort.

Arbetet innebär mycket frihet under ansvar varför du behöver vara självgående, initiativtagande och kommunikativ. Rollen kräver också att du är ordningsam och noggrann och känner ett naturligt ansvar för kvaliteten i din leverans. Du har förmågan att prioritera ditt arbete och en känsla för service. Då arbetet innebär många kontaktytor är det nödvändigt du har social kompetens och förmåga att utrycka dig lika väl i tal som i skrift.

Ansökan

Låter det intressant? Skicka då in din ansökan senast den 21 juli. Intervjuer kommer ske först i slutet på augusti på grund av semestrarna.

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du enhetschef Dennis Ropero, på tfn 08-522 138 20. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision, Saco och Ledarna når du via vår växel 08-522 120 00.

Logga

Va-ingenjör

Ort
Utgår

2019-07-21

Ansök nu

Dela detta jobb