teknikjobb.se

VB Elnät söker en Elkraftingen

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-08-11

Ansök nu

VB Elnät söker en Elkraftingen

VB Energikoncernen är ett miljö- och arbetsmiljöcertifierat energiföretag med huvudkontor i Ludvika. Verksamheten med ca 65 anställda rymmer elförsäljning, fjärrvärme, eldistribution och drift av vattenkraftstationer. Företagets huvudägare är Vattenfall med Ludvika kommun och Fagersta kommun som delägare. VB Energis dotterbolag VB Elnät äger, underhåller och upprätthåller driften av 270 kilometer regionledningar, 2 800 kilometer distributionsledningar, 918 nätstationer och 21 fördelningsstationer. Distributionen sker i Ludvika-, Smedjebackens- och Fagersta kommuner, förutom Smedjebackens tätort. I VB Elnäts ledningar transporteras årligen drygt 1TWh till industrier, företag, villor och lägenheter. Vi har drygt 28 000 lågspänningskunder och cirka 50 högspänningskunder. Gå gärna in på vår hemsida vbenergi för ytterligare information.

VB Elnät söker en Elkraftingenjör

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap. Vi accelererar vår digitala transformation, testar och implementerar ny teknik som bidrar till en ökad leveranssäkerhet och leveranskvalitet för våra kunder. Vi erbjuder dig en roll som Elkraftingenjör inom Västerbergslagens Elnät AB där du bidrar till en fossilfri framtid genom att säkerställa en utmärkt leveranskvalitet. Du ingår i Drift och Anläggningsavdelningen som består av 9 personer, tillsammans ansvarar ni för drift, underhåll samt nyanläggning av ledningar och stationer mellan 0,4 – 130 kV.

Du kommer att arbeta med:

• Underhåll
• Projekteringar
• Ny och Re-investeringar
• Projektledning
• Upphandling & Inköp
• Kontrollutrustning
• Beredskapstjänstgöring kan förekomma

Vi söker dig som har:

• Högskoleutbildning, Universitet eller motsvarande med inriktning elkraft
• Minst 3 – 5 års arbetslivserfarenhet från entreprenadverksamhet
• Du är positiv, aktiv, öppen och sätter alltid säkerheten främst
• Körkort B fordras

Det är meriterande om du

• Har tidigare erfarenhet från energibranschen eller närliggande branscher
• Arbetat med upphandling
• Arbetat med kontrollutrustning.
• Vana av att arbeta med office, AutoCad, Elmaster Design, Master Concept, DP-Power.
• Talar och skriver svenska och engelska obehindrat

Vi erbjuder

I rollen får du möjlighet att arbeta från ax till limpa och bidra till elnätets utveckling dels genom införandet av ny teknik. Du får planera, avropa och kontrollera det löpande underhållet samt arbeta med projektering av ny och re-investeringar avseende ledningar, transformatorer, uppgradering av stationer, fördelningsstationer (0,4 – 130 kV).

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Övrigt

Placeringsort: Ludvika i Dalarnas län, Sverige
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag: är den 31 augusti 2019

Har du frågor kring tjänsten kontakta rekryterande chef Arne Löv Chef Drift och Anläggning arne.lov@vbelnat.se

Fackliga representanter är Lars Wahlsten Unionen, Per-Erik Falk Ledarna och Mikael Boström SI och Pertti Palonto SEKO. Du når dem genom växeln på 0240-876 00.

Tjänsten kan vara säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

Vi är övertygade om att strävan efter mångfald och integration bidrar till att bygga ett mer attraktivt, effektivt, kundcentrerat och lönsamt företag. Därför välkomnar vi ansökningar från alla individer oavsett ålder, religiös tro, könsidentitet och uttryck, sexuell identitet, funktionshinder och etnisk bakgrund. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetande och genomför slumpvisa alkohol- och drogtester. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med nya dataskyddslagen, för mer information gå in på www.vbenergi.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

VB Elnät söker en Elkraftingen

Vattenfall AB