teknikjobb.se

Vikarierande Laboratorieingenjör till VA SYDs Dricksvattenlaboratorium

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2019-07-22

Ansök nu

Vikarierande Laboratorieingenjör till VA SYDs Dricksvattenlaboratorium

Om arbetsplatsen

VA SYD bidrar till ett hållbart samhälle genom att leverera friskt dricksvatten, hantera dagvatten, rena avloppsvatten och ta hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi är 400 medarbetare som arbetar med stort engagemang för en hållbar utveckling. Vår verksamhet omsätter en miljard kronor per år. 

På VA SYD arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten. 2018 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en bra arbetsplats av våra anställda. För att klara vårt uppdrag även i framtiden vill vi knyta till oss medarbetare som speglar den omvärld vi verkar i. Vi söker dig som vill växa tillsammans med oss och bidra till att utveckla vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

Söker du ett utmanande och spännande arbete i en verksamhet som ständigt utvecklas? Vill du arbeta med engagerade kollegor och tillsammans skapa nya möjligheter? Då kan du vara den laboratorieingenjör vi söker!

Laboratorieenheten hör organisatoriskt till Dricksvattenavdelningen men arbetar som en servicefunktion till de flesta av VA SYDs avdelningar. Enheten består av tre laboratorier placerade i Lund och Malmö. Tjänsten som laboratorieingenjör är placerad på Dricksvattenlaboratorium, Bulltofta i Malmö, där du kommer att ha en viktig roll då du tillsammans med fem laboratorieingenjörer, två provtagare och en gruppchef ansvarar för provtagning och analys av dricksvatten. 

Tjänsten är ett vikariat en tillsvidareanställning och innebär mikrobiologiska och våtkemiska analyser på dricksvatten, råvatten, havsvatten, badvatten med mera. Tjänsten är specialiserad på mikrobiologiska analyser men även våtkemiska analyser ingår i arbetet. Att arbeta på vårt ackrediterade laboratorium innebär även kvalitetsarbete och utvecklingsarbete i form av uppstart av nya metoder och instrument t ex flödescytometri. Validering av metoder liksom optimering av instrument och mjukvaror är kontinuerligt pågående för att hela tiden förbättra och rationalisera vårt arbete. Våra kunder har ofta behov av snabba svar vilket kräver ett flexibelt, effektivt och noggrant arbete.

Arbetet sker i våra nyrenoverade lokaler vilket ger en bra och trevlig arbetsmiljö. För att möta vårt intresse för miljön och omvärldens krav på kvalitet och effektivitet har vi renodlat våra laboratorier för dricksvatten-, avloppsvatten- och miljöanalyser. Genom regelbunden uppföljning av mål och prestation tar vi vara på vår kompetens och vårt engagemang för miljön och framtiden. För att kunna hjälpa dig att växa i tjänsten erbjuds olika former av kompetensutveckling som tillexempel utbildningar på Livsmedelsverket eller Svenskt Vatten.

Kvalifikationer

VA SYD söker dig som;

• Har svenskt medborgarskap (tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll)
• Har körkort B och viljan att köra bil i tjänsten
• Har avslutad högskole- eller universitetsutbildning med inriktning Mikrobiologi eller motsvarande
• Har praktisk erfarenhet av arbete på ackrediterat laboratorium med mikrobiologiska och våtkemiska analyser
• Kan uttrycka sig väl på svenska i både tal och skrift
• Står bakom våra ledord miljö, kvalitet, engagemang och lyhördhet 

Utöver detta så är det meriterande ifall du har erfarenhet av analysarbete och bedömning av dricksvatten enligt Livsmedelsverkets föreskrifter. Erfarenhet inom kvalitetssystem ISO 17025 samt utveckling av nya analysmetoder är också önskvärt. Du bör också ha stort miljöengagemang och trivas i en arbetsmiljö där tempot och kraven är höga. Det är därför viktigt att vara driftig, framåt, innovativ, flexibel och ha lätt för att kommunicera med andra. Vi ser gärna att du är noggrann, arbetar strukturerat och tar ansvar för egna samt arbetsgruppens arbetsuppgifter. Viljan att samarbeta med andra och bidra till en god stämning är högt värderat.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-09-15

Tidsbegränsad till: 2020-09-14

6 månader eller längre. 

Ansökan

Referensnummer:   VASYD - 620

Övrigt

VA SYD befinner sig i en expansiv fas, eftersom befolkningen i sydvästra Skåne växer och våra samhällen förtätas och byggs ut. Viktiga samhällsfunktioner som vattenförsörjning, avloppshantering och avfallsinsamling är självklara förutsättningar för ett hållbart samhälle. Förutom befolkningstillväxten bidrar bland annat även klimatförändringar och nya lagkrav till att dessa samhällsfunktioner står inför stora utmaningar. Därför har VA SYD nya ambitiösa mål från 2019: 

• Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030 
• Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025 
• Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025 
• Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025 
• Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030 
• Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025 

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. 
Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat. 

http://www.vasyd.se

Generell information

Sista ansökningsdag
2019-07-22

Arbetsplats
Skåne län

Kommun
Malmö

Yrkeskategori
Laboratorieingenjör, kemi

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning

Omfattning
Heltid

Antal tjänster
1

Läs mer
Se filmen om VA SYD

Kontaktperson

Kerstin Nilsson
Gruppchef 040-635 0214

Dela detta jobb

Vikarierande Laboratorieingenjör till VA SYDs Dricksvattenlaboratorium

VA SYD